Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Adana’da haftalık, on beş günlük ve aylık gazeteler ortak hareket etme kararı aldılar.

Adana’da haftalık, on beş günlük ve aylık gazeteler ortak hareket etme kararı aldılar.

Gazeteciler güç birliği yaptı...

Adana merkez ve ilçelerinde yayin yapan haftalik, on bes günlük ve aylik gazeteler bir araya gelerek “Yerel Medya Güç Birligi Platformu” nu olusturdular. Sürmeli Adana Hotel’de yapilan toplantiya Anadolu Spor Gazetecileri Dernegi (ASGD) Adana Sube Baskani Mustafa Boz, Ceyhan Aktif Gazeteciler Dernek Baskani Izzet Aydemir basta olmak üzere Basin Ilan Kurumu’na kayitli 70’e yakin yerel gazetenin temsilcisi katildi.
Adana'da yerel gazetelerin sahipleri ve yetkilileri, Yerel Medya Güçbirligi Platformu’nun öncülügünde bir araya geldiler. Toplantida, yerel basinin sorunlari ve bu sorunlarin çözüm yollari görüsüldü. Yasanan sorunlarin asilmasi noktasinda karsilikli fikir alisverislerinde bulunuldu.

 

'Basinin kullanilmasina izin vermeyecegiz'

Yerel Medya Güç Birligi Platformu tarafindan yapilan açiklamada, basta belediyeler, STK’lar ve siyasiler olmak üzere, birçok kisi ve kurulusun haber bülteni gönderip yayin talebinde bulundugunu, ancak ilan- abone destegi söz konusu oldugunda ayrimcilik yapildigi kaydedildi.


Yerel Medya Güç Birligi Platformu Baskani K. Yalçin Göl, Adana’da özellikle yerel basinda yer alan gazetelerin haklarini savunma ve sikintilarina çare bulma adina bir çati olusturma ihtiyacini gördüklerini ve bu amaçla yola çiktiklarini belirtti.
Istisare toplantisinda gazete yetkilileri tek tek söz alarak mesleki sorunlari dile getirdi ve ortak hareket edilmesi noktasinda görüs birligine vardi.

 

Gazetelerin sorunlarini çözme yolunda olusturulan bu güç birligine tam destek verdiklerini belirten Ceyhan Aktif Gazeteciler Dernek Baskani Izzet Aydemir, “Hepimizin ayni olan ilan-abone konusundaki sorunlarina çözüm bulma adina ne gerekiyorsa yapmaya haziriz. Birlik ve beraberlik ile bu zorluklarin üstesinden gelebiliriz. Dernegimiz 17 üye gazetesi ile bu olusuma destek verecegiz” diye konustu.
Adana’da son yillarda gazeteler arasinda ayrimcilik yapildigini söyleyen tecrübeli gazeteci Hasan Hüseyin Türk de, kurulan bu güç birligi sayesinde mesleki sorunlarin minimuma inecegine inandiklarini kaydetti.
Belediyeler ile STK’larin gazetelere esit mesafede olmalarinin gerektigini belirten duayen gazetecilerden Reha Öz, “Haklarini koruma adina gazete yetkililerinin kapsamli bir toplantida bir araya gelmeleri son derece güzel. Mesleki anlamda ortak hareket edilmesi sonucunda sorunlarimiz çözümlenebilir. Birlik ve beraberligimizi yerel yönetimlere göstermeliyiz” diye konustu.
Toplanti sonucunda Yerel Medya Güç Birligi Platformu’nu temsilen K. Yalçin Göl, Hasan Hüseyin Türk, Dursun Dagtekin, Cengiz Durak, Halim Öztoprak, Hüseyin Azar, Halise Tekbas ve Sehmus Baysal’in yer aldiklari bir komite olusturuldu.
Gazete sahipleri ve yetkililerinin düzenli olarak gerçeklestirilecek toplantilarda, yapilan temaslarin degerlendirilmesi ve bunun sonucunda izlenecek yol haritasi çerçevesinde yeni bir planlama yapilmasi hususlari karara baglandi.

 

 



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı